home  8800 Nagykanizsa, Ady Endre utca 74/A  phone +36/93-313-010  email kollegium[@]cserhati-edu[.]hu

IMG 1032A Zsigmondyban Laukó Emőke Igazgató Asszony köszöntötte a gyerekeket és a szülőket. Ismertette a program iskolára vonatkozó részét, valamint a kollégiummal kapcsolatos információkat. Ezután együtt bejárták az iskolát, megismerték az osztályfőnöküket, Pergerné Rábaközi Szilviát akivel kötetlenül beszélgettek.

A programba 28 tanuló jelentkezett. 25-en pénteken délelőtt beiratkoztak – 14 lány és 11 fiú. Érdeklődve, izgatottan várták, hogy milyen programokkal készültünk számunkra. Már a Zsigmondyban a beiratkozás ideje alatt ismerkedtek egymással tanulók. Mindenki nyitott volt a társakkal való kapcsolat kialakítására.

A gyülekező után az iskolából lesétáltunk a kollégiumba. Nagy Gábor kollégiumvezető köszöntötte a tanulókat, néhány fontos információ ismertetése után a diákok elfoglalták a szobákat.

A Medgyasszay Étteremben fogyasztottuk el az ebédet, közben beszélgettünk, ismerkedtünk. A Halis István Könyvtárban tett látogatás remélhetőleg felkeltette a gyerekek érdeklődését a könyvek, az olvasás iránt. A városban tett séta céltudatos volt, hisz a tanulók egy része a központi autóbusz-állomásról utazik, haza. A meleg idő nem szegte kedvünket, de mielőtt visszaindultunk a kollégiumba, egy fagyizónál megálltunk, lehűtsük magunkat.

Az első formális beszélgetés keretében a tanulók bemutatkoztak, majd memóriajáték keretében rögzítettük a neveket.

17 órakor megérkezett Orsós Vendel „Kuszu” – a roma/cigány hagyományokról, zenéről, táncokról beszélgetett a gyerekekkel, majd gitározott, énekelt. Megpróbálkoztunk egy dal megtanulásával, de sajnos nem voltak ehhez elég bátrak a gyerekek.

Vacsoránkat a Robinson étteremben fogyasztottuk el.

Miután visszaértünk, szabadidős program következett, amit a gyerekek nagyon vártak – természetesen foci volt, akik nem vettek részt a játékban beszélgettek a lelátón.

Az esti napirend még nem ment gördülékenyen, meg kell szokni az időpontok és a szabályok betartását.

Reggel a vártnál korábban ébredtünk. A reggeli elfogyasztása után egy általános tesztet töltöttek ki a gyerekek, ami a korábbi tanulmányokkal, családdal és barátokkal kapcsolatos nyitott- kérdéseket tartalmazott.

A játékos akadályverseny nagyon vidámra sikerült. Versenyszámok: labdavezetés lábbal, tollasütőn teniszlabdát vinni, pókmászás labdával, páros feladat: talicskázás, labdát homlokhoz szorítva a bóját megkerülni, szívószálba a spagetti tésztát bedugni. Jókat nevettek magukon és egymáson is. A csapatösszetartás változó volt.

Újabb teszt következett, mely segítségével a tanulós személyes szokásait ismerhetjük meg.
A közösen elfogyasztott ebéd után a tanulók elindultak haza. De előtte még telefonszámot cseréltek, facebookon ismerősnek jelölték egymást.
A közösen eltöltött idő alatt a tanulók nyitottak voltak a programokra, a kapcsolatok kialakítására.

Így búcsúztunk egymástól, gyerekek és mi csoportvezetők: augusztus 31-én találkozunk.

Olasz Attila és Sánta Alíz 
csoportvezető

Kollégiumi események

Végzős kollégistáink jutalomkirándulása Tihanyba

Végzős kollégistáink jutalomkirándulása Tihanyba

Események 2021. június 30.
A kollégiumi ballagás másnapján, 2021. 06. 19-én szerveztünk kirándulást a végzőseinknek. Reggel 7,40-kor indultunk vonattal Balatonföldvárra, majd onnan hajóval folytattuk utunkat Tihanyig. Ebéd után felsétáltunk a Tihanyi Bencés Apátság Látogatóközpontjához, s közben jókedvűen vegyültünk el a Levendula Fesztivál színes forgatagában.Mindenki nagy élvezettel fényképezett a festői környezetben, kihasználva a csodálatos balatoni…
Bővebben
Programhétvége AJKP 2021. június 11-13.

Programhétvége AJKP 2021. június 11-13.

2021. június 30.
Szerencsére a tanév végén lehetőséget kaptunk programhétvége szervezésére és egynapos tanulmányi kiránduláson való részvételre. Pénteken délután négy órától csocsóbajnoksággal nyitottuk a programok sorozatát. A lányok jókedvűen mutatták meg rátermettségüket, fürgeségüket.…
Végzős kollégistáink köszöntése, ballagási vacsora

Végzős kollégistáink köszöntése, ballagási vacsora

2021. június 30.
A koronavírus járvány miatt sajnos a tavalyi tanévben elmaradt a kollégiumi ballagás. Idén, a kedvező járványügyi adatoknak köszönhetően, 2021. 06. 18-án adódott lehetőség arra, hogy köszöntsük a végzős kollégistákat egy…
Őrségi jutalomkirándulás

Őrségi jutalomkirándulás

2021. június 21.
A tanév utolsó hétvégéjén jutalomkirándulásra nyílt mód, melyet a nyugati határszél területére terveztünk. A reggeli ellátmánycsomagok átvétele után buszba szálltak a tanév során legjobb teljesítményt nyújtó tanulók. Első megállónk Velemér…

Információk