home  8800 Nagykanizsa, Ady Endre utca 74/A  phone +36/93-313-010  email kollegium[@]cserhati[.]hu

Kollégiumi élet

Őrségi jutalomkirándulás

DSC 2840k20210613 175912kA tanév utolsó hétvégéjén jutalomkirándulásra nyílt mód, melyet a nyugati határszél területére terveztünk. A reggeli ellátmánycsomagok átvétele után buszba szálltak a tanév során legjobb teljesítményt nyújtó tanulók. Első megállónk Velemér volt. Az árpád-kori műemlék, a fények templomaként ismert csodálatos épület hangulatával elvarázsolt mindannyiunkat. Házigazdánk, Ilona néni szakszerű tájékoztatója nem csupán a fényjátékot, hanem a közel ezeréves freskókat is plasztikusan mutatta be. Több kislány még a helyszínen fogadalmat tett, hogy ezen a helyen szeretné az esküvőjét megrendezni. A beszámoló szerint ez gyakran megtörténik e patinás falak között. Nem csupán hazánk területéről, de külföldről is sokan érkeznek.

Szalafőre hajtottunk, ahol az Őrségi Népi Műemlékegyüttest tekintettük meg néprajzos idegenvezető kalauzolásával. Megismerkedhettünk nagyszüleink, dédszüleink népi iparművészetével, lakókörnyezetével, életmódjával. Számos berendezési tárgy és mezőgazdasági eszköz ismerős volt számunkra, néhány még otthon a házunk táján is fellelhető. Így könnyen kapcsolódtunk a látott műemlékekhez. Kipróbáltuk az új játszóteret, ahogy a haszonállatok meglátogatása sem maradhatott el. Sok szelfi készült kacsákkal, nyuszikkal, kecskékkel. Kis sétával eljutottunk az eurázsiai vadlovak és bölények legelőjére is. Különleges élmény volt ezeket a máshol nem látható, hatalmas élőlényeket szemügyre venni. Némi szuvenír beszerzése után ebédelni indultunk.

A kiadós vasi, házias ebéd elfogyasztását követően folytattuk utunkat vissza Zala megyébe. Először Lentiben álltunk meg, ahol a helyi íjász klub látott vendégül bennünket. Bemutató és gyakorlás után házi versenyt rendeztünk. A legjobbak csokoládét és emlékérmet vehettek át. A nap eseményeinek zárásaként Kerkaszentkirályon vízitúrára került sor. A mentőmellények felvétele, a szabályok ismertetése után vízre szálltunk. Előbb a Lendva folyón, majd a Kerkán eveztünk. Végül a sebesen hömpölygő, DSC 2850khordalékfákban bővelkedő Mura következett. Itt egy kis szigeten rövid időre ki is kötöttünk. A kedvező időjárásnak is köszönhető, hogy minden tervezett programpontot sikerült hiánytalanul megrendezni, az összes résztvevő megelégedésére. Olyannyira szép élményekkel gazdagodtunk, hogy máris ismétlésért folyamodtak a tanulók. Kérték, hogy ősszel a teljes csoportot vigyük el ugyanerre a túrára, mert a kulturális és a sport programok egyaránt emlékezetesek számukra.

DSC 2875k  DSC 2925k 

Közösségépítő hétvége

DSC 2767kJúnius elején lehetőségünk nyílt programhétvége szervezésére az AJKP-s tanulók számára. A 9. évfolyam leányai pénteken délután megbeszélésre gyűltek össze a tanulószobában, miután a hétvégére vásárolt élelmiszert közösen elhelyeztük az emeleti konyhában. A programmegbeszélés után tanórák következtek. A délután folyamán a szobarend kialakítását és a mosásokat vacsora követte, majd filmvetítésre került sor a közösségi teremben.

Szombaton a közösen elkészített reggeli után süteményt sütöttünk, kitakarítottuk a konyhát és sportruhába átöltözve elindultunk a belvárosba. Előbb megebédeltünk, majd folytatva utunkat kisétáltunk a Csónakázó-tóhoz. Itt a hirtelen jött hőség miatt előbb árnyékban pihengettünk, majd erőt gyűjtve kezdetét vette a sportprogram. Fociztunk, tollas labdáztunk és ügyességi versenyt rendeztünk az erdei kondipályán. Este a belvárosban vacsoráztunk, végül az Erzsébet téren szabadprogram következett.

Vasárnap friss reggeli zumbával indítottuk a napot, amely megadta a zenés alaphangulatot is. A bőséges reggelit követően kezdődött a társasjáték-party. A most vásárolt számos modern társasjátékot először próbálhattuk ki, nagy volt az érdeklődés. Csocsó bajnokság sem maradhatott ki a versenyből. Megebédeltünk, majd besétáltunk a belvárosi Thúry György Múzeumba, ahol Nagykanizsa történetével ismerkedtünk meg szakszerű tárlatvezető kalauzolásával. Fagyizás és kis séta után a nap zárásaként eredményhirdetés és jutalomosztás következett, majd elfogyasztottuk a vacsorát.

Kollégiumi események

Őrségi jutalomkirándulás

Őrségi jutalomkirándulás

Események 2021. június 21.
A tanév utolsó hétvégéjén jutalomkirándulásra nyílt mód, melyet a nyugati határszél területére terveztünk. A reggeli ellátmánycsomagok átvétele után buszba szálltak a tanév során legjobb teljesítményt nyújtó tanulók. Első megállónk Velemér volt. Az árpád-kori műemlék, a fények templomaként ismert csodálatos épület hangulatával elvarázsolt mindannyiunkat. Házigazdánk, Ilona néni szakszerű tájékoztatója nem csupán…
Bővebben
Közösségépítő hétvége

Közösségépítő hétvége

2021. június 16.
Június elején lehetőségünk nyílt programhétvége szervezésére az AJKP-s tanulók számára. A 9. évfolyam leányai pénteken délután megbeszélésre gyűltek össze a tanulószobában, miután a hétvégére vásárolt élelmiszert közösen elhelyeztük az emeleti…
AJKP Programnap (2021. június 13.)

AJKP Programnap (2021. június 13.)

2021. június 16.
Szentbékkálla – Salföld – Ábrahámhegy – Szigliget – Balatongyörök Sánta Alíz – Olasz Attila csoportja Reggeli után elindultunk, első állomásunk Szentbékkálla, megnéztük az ún. „kőtengert”. Gyönyörű szép hely és páran…
Bűvész show a Kollégiumban (2021. június 10.)

Bűvész show a Kollégiumban (2021. június 10.)

2021. június 11.
Különleges tanévzáró programot szervezett számunkra a Kollégium, Bűvész Show-val zártuk a tanévet. Galambos Fecó remek műsort adott elő nekünk, ami nem sablon trükkök sorozata, amelyeket láthatunk az interneten, hanem nagyon…

Kollégiumi rend

Ébresztő: 06:30
Távozás: 07:45

Tanóra:
1.) 16:00-16:45
2.) 16:55-17:40
3.) 17:50-18:30

Vacsora: 18:30-19:00

Takarodóra felkészülés: 21:00
Takarodó, kapuzárás: 21:30

Információk