home  8800 Nagykanizsa, Ady Endre utca 74/A  phone +36/93-313-010  email kollegium[@]cserhati-edu[.]hu

LETÖLTHETŐ SZABÁLYZAT

1. SZÁMÚ MELLÉKLET LETÖLTÉSE (Egészségügyi nyilatkozat kollégiumi tagság létesítéséhez)

A kollégiumba beköltözni a kollégium által meghatározott, a FELSŐOKTATÁSÉRT, INNOVÁCIÓÉRT ÉS SZAKKÉPZÉSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG Ágazati ajánlás a szakképzés egészségügyi válsághelyzet során történő megszervezéséhez utasításra épülő szabályok szerint és napon, a csoportvezető tanárokkal egyeztetettek szerint 2020. augusztus 31-én 14 és 19 óra között biztosítunk lehetőséget.

- Amennyiben a diák sárga vagy vörös besorolású országban járt augusztus 15. után, a férőhelyet csak a 2 hetes karanténidő letelte után egészségesen, igazolások bemutatását követően foglalhatja el.

- A kollégiumba azok a diákok költözhetnek be, akik szüleikkel együtt elfogadják a beköltözés és kollégiumi tartózkodás rendkívüli szabályait és együttműködnek a kollégiummal a járványügyi szabályok megtartásában.

- A kollégiumba kizárólag egészséges, új típusú koronavírus megbetegedés tüneteket nem mutató tanuló költözhet be.

- A beköltözési folyamatot úgy szervezzük térben és időben, hogy a minimum 1,5 méteres védőtávolság folyamatosan betartásra kerüljön. Az épületbe beköltözés alkalmával szólítás után lehet belépni. Kilencedikes, új diákok esetén 1 szülő felmehet a tanulóval együtt a lakószintre. Egyidőben egy szobában egy család (1 fő tanuló+1 fő kísérő) tartózkodhat. Felsőbb évfolyamos diákokkal a szülők a lakószintre nem mehetnek fel.

-Kérjük, a beköltözés során viseljenek maszkot és a belépéskor fertőtlenítsék a kezüket! A távolságtartás és a kollégium által meghatározott járványügyi szabályokat figyelmen kívül hagyó diákokat első alkalommal figyelmeztetjük, a második szabályszegésnél a szülőt értesítjük, felhívjuk a figyelmét, hogy a következő figyelmeztetést követően a tanuló a járványveszély végéig nem veheti igénybe a kollégiumi ellátást. A bármilyen okból történő későbbi beköltözésről a csoportvezető tanárnak jelezni kell!

- A beköltözésnél a tanulók aktuális egészségi állapotáról írásban nyilatkoznak a szülők. (1. számú melléklet). Beköltözéskor a diákoknál testhőmérést végzünk, és ezt dokumentáljuk. Beköltözéskor és a kollégium által meghatározott programokon, alkalmakon maszk viselését kérjük! A tanulónak a járványügyi szempontból szükséges darabszámú maszk biztosítása a szülők feladata.

- Tanulók közötti csoportosulás – kivéve a tanári felügyelettel zajló foglalkozásokat- az épületen belül és az épület körül kerülendő. Minden tanuló a saját lakószobáját használja, más diákok által használt szobában a diák nem tartózkodhat.

- Az ágyneműhuzat, saját ágynemű (aki azt használ), ágytakaró, tisztálkodó-és fertőtlenítőszerek, saját gyógyszerkészlet, tanszerek mellett a tanuló 1 heti ruházatot, testnevelés órához szükséges sportruházatát hozza magával! Kerülni kell a csomagok, holmik halmozását! A polcokon a tankönyvek lehetnek. A tanuló a tankönyvek kivételével köteles minden holmiját a szekrényében tárolni! Ásványvizes kartonok szobában tárolása és minden más holmi, ami a tanuló szekrényébe nem fér be és a takarítást nehezítené, nem engedélyezett! A járványveszély idején behozható saját tulajdonú elektromos eszközök a mobiltelefon, tablet, laptop és a hozzájuk tartozó töltő, valamint a hajszárító.

- A járványveszély alatt a közösségi helyiségekben tartózkodás, a lépcsőházakban több diák csoportosulása kizárólag a tanári felügyelettel zajló foglalkozások esetében engedélyezett! A konditermek, tornacsarnok, ebédlő a járványveszély idején csak a tanári felügyelettel zajló foglalkozások idején működik. A zuhanyzókban, WC-ben egyidejűleg annyi diák tartózkodhat, amennyi zuhanyállás, WC van. A mosdó részen a 1,5 m-es távolságot tartani kell! A vizesblokkokban csak a személyi higiéné végzéséhez szükséges időt tölthetik a diákok. A teakonyhákban annyi tanuló tartózkodhat egyszerre, hogy a távolságtartás biztosított legyen.

- Amennyiben a tanulóknak bármilyen betegségre utaló panaszuk van, azt azonnal jelezzék a csoportvezető vagy ügyeletes nevelőtanárnak. A tanulókat a csoportvezető tanárok naponta kikérdezik (szóban) egészségi állapotukról és szükség szerint, panaszok esetén testhőmérséklet mérést végeznek rajtuk, amit eltérés esetén dokumentálnak. A koronavírus vagy más megbetegedés tüneteit mutató személyt azonnal elkülönítjük. A beteg tanuló szüleit a csoportvezető vagy ügyeletes tanár haladéktalanul értesíti. A szülők feladata a tanulót a lehető legrövidebb időn belül hazaszállítani és a háziorvost értesíteni. Az iskolaorvosi szolgálat és a NNK értesítése COVID gyanú esetén a kollégium feladata.

- Az elhelyezés során törekedni kell arra, hogy ameddig a kollégium lehetőségei engedik, az egy tanulócsoportba tartozó és egy iskolába, járó tanulók kerüljenek egy-egy kollégiumi szobában elhelyezésre. Minden diák kötelessége személyes holmijának rendben tartása, a szoba- és közösségi helyiségek rendjének megtartása. A mosatlan edények, elől hagyott, valamint a hűtőben tárolt-nem felcímkézett, vagy nem dobozban elhelyezett élelmiszerek kidobásra kerülnek!

- A földszinti ebédlőbe belépni kizárólag szappanos kézmosás után lehet! Az étkezések alkalmával a sorban állást kerülni kell! Amennyiben mégis kialakulna sor, az 1,5 m-es távolság megtartására ügyelni kell! Az ebédlő és az étkezés során a járványügyi és higiénés szabályok megtartása fontos feladat.

 

                                                                                                                1. számú melléklet

Egészségügyi nyilatkozat kollégiumi tagság létesítéséhez

A Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Technikum és Kollégium tagja csak az a tanuló lehet a 2020-21. tanévben, aki erre egészségileg alkalmas, továbbá sem nála sem a háztartásában együtt élőkkel nem fordult elő COVID-19 vírusra utaló tünet a 2020.augusztus 31-ét megelőző 14 napban.

A tanuló törvényes képviselőjének a kollégiumi beköltözést megelőzően kiállított nyilatkozattal igazolnia kell gyermeke egészségi állapotát. A kinyomtatott, aláírással hitelesített nyilatkozatot a kollégiumi beköltözéskor kell átadni a csoportvezetőjének!

Tanuló neve: …………………………………………………………………………………….

Születési helye, ideje: …………………………………………………………………………...

Iskolája, osztálya: ……………………………………………………………………………….

Tartós betegsége: ……………………………………………………………………………….

Rendszeres gyógyszerei: ……………………………………………………………………….

Szülő (t.képviselő) neve:……………………………………………………………………….

Lakcíme: ………………………………………………………………………………………..

Büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom arról, hogy a gyermeken NEM észlelhetőek az alábbi tünetek: láz, torokfájás, köhögés, hányás, hasmenés, bőrkiütés, sárgaság, egyéb súlyosabb bőrelváltozás, bőrgennyedés, váladékozó szembetegség, gennyes fül- és orrfolyás, a gyermek tetű- és rühmentes.

Nyilatkozom továbbá arról, hogy a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 341/2020. (VII. 12.) Korm. rendeletben foglaltaknak megfelelően sem gyermekem, sem vele egy háztartásban élő családtag/személy nem járt az elmúlt két hétben piros vagy sárga jelzésű országban és nem áll hatósági házikarantén kötelezettsége alatt. Kijelentem továbbá, hogy tudomásom szerint az elmúlt 14 napban nem került gyermekem kapcsolatba megerősítetten vagy valószínűsíthetően COVID-19 koronavírussal fertőzött személlyel, valamint gyermekem sem mutat, illetve nem mutatott az elmúlt 14 napban COVID-19 fertőzésre utaló tüneteket.

Dátum: ……………………………………………

A szülő (törvényes képviselő) aláírása: ……………………………………………

A tanuló beköltözéskor mért testhőmérséklete: …………………………………

Kollégiumi események

Végzős kollégistáink jutalomkirándulása Tihanyba

Végzős kollégistáink jutalomkirándulása Tihanyba

Események 2021. június 30.
A kollégiumi ballagás másnapján, 2021. 06. 19-én szerveztünk kirándulást a végzőseinknek. Reggel 7,40-kor indultunk vonattal Balatonföldvárra, majd onnan hajóval folytattuk utunkat Tihanyig. Ebéd után felsétáltunk a Tihanyi Bencés Apátság Látogatóközpontjához, s közben jókedvűen vegyültünk el a Levendula Fesztivál színes forgatagában.Mindenki nagy élvezettel fényképezett a festői környezetben, kihasználva a csodálatos balatoni…
Bővebben
Programhétvége AJKP 2021. június 11-13.

Programhétvége AJKP 2021. június 11-13.

2021. június 30.
Szerencsére a tanév végén lehetőséget kaptunk programhétvége szervezésére és egynapos tanulmányi kiránduláson való részvételre. Pénteken délután négy órától csocsóbajnoksággal nyitottuk a programok sorozatát. A lányok jókedvűen mutatták meg rátermettségüket, fürgeségüket.…
Végzős kollégistáink köszöntése, ballagási vacsora

Végzős kollégistáink köszöntése, ballagási vacsora

2021. június 30.
A koronavírus járvány miatt sajnos a tavalyi tanévben elmaradt a kollégiumi ballagás. Idén, a kedvező járványügyi adatoknak köszönhetően, 2021. 06. 18-án adódott lehetőség arra, hogy köszöntsük a végzős kollégistákat egy…
Őrségi jutalomkirándulás

Őrségi jutalomkirándulás

2021. június 21.
A tanév utolsó hétvégéjén jutalomkirándulásra nyílt mód, melyet a nyugati határszél területére terveztünk. A reggeli ellátmánycsomagok átvétele után buszba szálltak a tanév során legjobb teljesítményt nyújtó tanulók. Első megállónk Velemér…

Információk

2018. október 01-től  étkezéssel kapcsolatos ügyintézés, kivétel az étkezés napi lemondása kizárólag a NAGESZ (Nagykanizsa, Fő út 8.) irodájában történik.
Elérhetőségek: E-mail: etkeztetes@nagesz.hu,       Telefonon: 06/30/6297-488