home  8800 Nagykanizsa, Ady Endre utca 74/A  phone +36/93-313-010  email kollegium[@]cserhati-edu[.]hu

Bemutatkozás

Köszöntő

Tisztelettel köszöntöm Önt a Nagykanizsai SZC Cserháti Sándor Szakképző Iskola Kollégiumának honlapján!

A bölcsességet nem kapjuk készen: magunknak kell felfedeznünk, egy olyan utazás során, amelyet senki nem tehet meg helyettünk, amelytől senki sem kímélhet meg bennünket.”

A kollégium épülete 1965-ban épült. A kollégium belső és külső környezete biztosítja a nevelési célok megvalósíthatóságát, szolgálja a kollégisták biztonságát, kényelmét, mely összességében megfelel az otthonosság általános kritériumainak. Jogszabályi előírásoknak megfelelően megteremti a nyugodt tanulás, az önálló ismeretszerzés, a kulturális, a sport és egyéb szabadidős tevékenységek működésének feltételeit. A kollégium lehetőséget biztosít az iskolai tananyag békés, nyugodt elsajátításához, valamint gondoskodik a tanulók nyugodt pihenéséről, az egyéni visszavonulás lehetőségéről.

Bővebben: Köszöntő

Munkatársak

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Kollégiumi intézményegység dolgozói
 Név beosztás
Balogh Zoltán kollégiumi intézményegység - vezető 
Tóth Rita kollégiumi nevelő
Olasz Attila kollégiumi nevelő 
Erhetics Endre pedagógiai asszisztens
Kismárton Zita pedagógiai asszisztens
Pálvölgyi László pedagógiai asszisztens
Zsiga-Rabb Eszter pdagógiai asszisztens

Legyél te is a Cseri Kolesz lakója!

Válassz minket!

Hogy miért?

 • Ne utazgass annyit feleslegesen, inkább szerezz barátokat nálunk!
 • Szuper közösségi tereink vannak, nagy udvarunk, aulánk, ahol sétálni, biliárdozni, csocsózni, ping-pongozni, kártyázni, beszélgetni, ismerkedni tudtok.
 • Ha te inkább a sportnak élsz, igénybe veheted jól felszerelt konditermünket, sportcsarnokunkat, illetve ha kint süt a nap, hátsó sportpályáinkat is használhatod.
 • Az étkezésed napi 2 vagy 3 alkalommal biztosítani tudjuk. Ahhoz, hogy jól induljon a napod, maradék apródat a kávéautomatába dobhatod. Ha plusz nasira vágysz, a büfét a reggeli órákban nyitva találod.
 • Hetente egy alkalommal 7 szakkörünk egyikét meglátogathatod. Pl.: ping-pong, filmklub, városismeret stb.
 • Az újonnan érkező diákokat a gólyaavató kulturált keretein belül, számukra is vicces, szórakoztató módon közösségünkbe fogadjuk. Ne aggódj, nem csak ezek a programok várnak rád, de a többit majd megtudod, ha kollégiumunkat választod. :)
 • De az élet nem csak játék és mese, hiszen a fő cél, amiért itt vagyunk, hogy TANULJUNK. Amit délután 4 órától a tanulószobáinkban, délután 6 óráig, (szükség esetén tovább) megtehetsz. Ha a tananyagban elakadnál nevelőinktől szaktanári segítséget, illetve hetente nyelvből és matekból korrepetálást vehetsz igénybe.
 • A kollégiumunk 5 emelete 2:3 arányban oszlik el fiaink és lányaink között.
 • Emeletenként 14 lakószoba.
 • A lakószobák, ahogy a fürdőszoba és az illemhelyiség is 3 férőhelyesek.
 • A kollégiumi szinteket az aulától kezdve évről évre folyamatosan felújítottuk.
 • Free Wifi

"A kezdetek kezdetén nehezen alkalmazkodtunk, hiszen az első hetekben hihetetlen honvágyunk volt. Minden új volt; a társaság, nem a saját ágyunk, az otthoni környezet, a szüleink vagy az otthoni ízek vártak minket egy nehéz sulis nap után. Hála Istennek hamar alkalmazkodtunk. Rengeteg trükköt,  praktikát, tudást szerezhettünk az évek során.

Rájöttünk, hogy a kolis élet csak jóra nevel. Sokkal  önállóbbak, érettebbek, kitartóbbak lettünk. "  
Idézet kollégistáinktól

 

Kollégiumi események

Végzős kollégistáink jutalomkirándulása Tihanyba

Végzős kollégistáink jutalomkirándulása Tihanyba

Események 2021. június 30.
A kollégiumi ballagás másnapján, 2021. 06. 19-én szerveztünk kirándulást a végzőseinknek. Reggel 7,40-kor indultunk vonattal Balatonföldvárra, majd onnan hajóval folytattuk utunkat Tihanyig. Ebéd után felsétáltunk a Tihanyi Bencés Apátság Látogatóközpontjához, s közben jókedvűen vegyültünk el a Levendula Fesztivál színes forgatagában.Mindenki nagy élvezettel fényképezett a festői környezetben, kihasználva a csodálatos balatoni…
Bővebben
Programhétvége AJKP 2021. június 11-13.

Programhétvége AJKP 2021. június 11-13.

2021. június 30.
Szerencsére a tanév végén lehetőséget kaptunk programhétvége szervezésére és egynapos tanulmányi kiránduláson való részvételre. Pénteken délután négy órától csocsóbajnoksággal nyitottuk a programok sorozatát. A lányok jókedvűen mutatták meg rátermettségüket, fürgeségüket.…
Végzős kollégistáink köszöntése, ballagási vacsora

Végzős kollégistáink köszöntése, ballagási vacsora

2021. június 30.
A koronavírus járvány miatt sajnos a tavalyi tanévben elmaradt a kollégiumi ballagás. Idén, a kedvező járványügyi adatoknak köszönhetően, 2021. 06. 18-án adódott lehetőség arra, hogy köszöntsük a végzős kollégistákat egy…
Őrségi jutalomkirándulás

Őrségi jutalomkirándulás

2021. június 21.
A tanév utolsó hétvégéjén jutalomkirándulásra nyílt mód, melyet a nyugati határszél területére terveztünk. A reggeli ellátmánycsomagok átvétele után buszba szálltak a tanév során legjobb teljesítményt nyújtó tanulók. Első megállónk Velemér…

Kollégiumi rend

Ébresztő: 6:30
Távozás: 7:45
Délután:
Tanóra: 16:00 - 16:45
Tanóra: 16:55 - 17:40
Tanóra: 17:50 - 18:30
Vacsora: 18:30-18:45
 
Villanyoltásra felkészülés: 21:00
Villanyoltás: 21:30

Információk

Kollégiumi ápolónő munkarendje:
tfő: 7.00 - 16.00
Kedd: 7.00 - 17.00
Szerda: 7.00 - 16.00
Csütörtök: 7.00 - 17.00
Péntek: 7.00 - 9.00

Orvos és védőnőOrvos és védőnő